Energiecontracten

 

Waar zitten de kosten van energie

Buiten de tarieven voor gas, warmte en elektriciteit wordt aandacht geschonken aan de aansluitwaarde en het verbruiksprofiel. Een juiste afstemming in deze kan tot een significante kostenbesparing leiden.

Aansluitkosten

Indien u een nieuwe aansluiting nodig heeft kunnen wij samen met u vaststellen hoe groot deze aansluiting dient te zijn. In de praktijk zien wij dat aansluitingen nogal eens te groot worden gekozen. In dat geval betaalt u een hogere aansluitbijdrage en hogere vastrechtkosten dan nodig is.

Transportcontract

De tarieven voor transport en netbeheer van de regionale netbeheerder worden door de energiekamer vastgesteld. Hierbij is het de moeite waard om naar de contractcapaciteit te kijken. Zo kan het gunstig zijn om de contractcapaciteit te verkleinen of te vergroten.

Meet- en huurovereenkomst

De meet- en huurovereenkomsten lopen veelal bij de netbeheerder. Voor grote tot zeer grote aansluitingen kan het vanuit kostenoogpunt interessant zijn om de meetinrichtingen onder te brengen bij specifieke meetbedrijven of een technisch dienstverlener.

energiecontracten1

Door onze contacten met de energiebedrijven en kennis van energie-inkoop kunnen wij u helpen op uw energiekosten te besparen. Voordat wij bij energieaanbieders offertes aanvragen maken wij een analyse en een prognose van uw energieverbruik. Op basis hiervan optimaliseren wij uw aansluit- en contractwaarde, stellen wij een bandbreedte voor en analyseren uw 24-uurs afnamepatroon.

De offertes worden opgevraagd op basis van laagste prijscriteria, Bijkomende aspecten zoals service, factureringsmogelijkheden, contractvrijheden en kosten voor bijvoorbeeld vroegtijdige beëindiging van het contract nemen wij mee in onze analyse. Na deze analyse beslist uzelf of en voor welke periode u uw leverovereenkomst wilt aanpassen of wenst over te sluiten.

energiecontracten2

Energiebesparingsonderzoek bij Frisian Egg in Drachten

Eind 2017 heeft Frisian Egg in overleg met de omgevingsdienst Fumo en op verzoek van de gemeente ...

Lees meer

EED audits door Epro Consult

Inmiddels bestaat voor grotere bedrijven al enige tijd de verplichti...

Lees meer

informatieplicht energiebesparing

 

Waarom een informatieplicht?

Lees meer