Energieadviesbureaus bundelen hun krachten.

 

In Noord-Nederland hebben een aantal adviseurs die lid zijn van FedEC (de federatie van energieconsultants) besloten om samen te werken als het gaat om energiebesparingsonderzoeken bij bedrijven.

De bureaus die samenwerken zijn: Ekwadraat (Leeuwarden), Invent (Beilen), L’orèl Consultancy (Groningen), Tolsum advies (Franeker), VI bouwmanagement (Genemuiden), Energieinspectie Friesland (Leeuwarden) en Epro Consult (Leeuwarden).

In het zuiden van Nederland wordt samengewerkt tussen: Milicon (Eindhoven), BReS (Elsloo) en Epro Consult (Echt).

We streven ernaar dat bedrijven die de energietransitie willen inzetten (of zoals het Friesland wordt genoemd “fossiel-vrij” willen worden) deskundig en onafhankelijk advies ontvangen waarmee ze concrete energiebesparende maatregelen kunnen treffen.

De verschillende bureaus hebben elk hun eigen expertises. Als een bedrijf een aanvraag doet voor een advies wordt er eerst gekeken naar welke adviseur het beste aansluit bij dat bedrijf. Het bedrijf ontvangt dan een offerte van een of meerdere adviseurs die de kennis hebben om het bedrijf van dienst te kunnen zijn.

De onderzoeken die worden aangeboden zijn gebaseerd op de bedrijfsgrootte en kunnen door één of meerdere adviseurs van verschillende bureaus worden uitgevoerd, als opdrachtgever heeft u altijd een aanspreekpunt.

Kleinere bedrijven kunnen gebruik maken van een methodiek gebaseerd op erkende maatregelenlijsten (EML). Bij de wat grotere bedrijven past het zogenaamde “energiebesparingsonderzoek” (EBO). En bij de grote bedrijven die een verplichting hebben om een energieaudit uit te voeren op basis van de energie-efficiency richtlijn (EED) wordt een uitgebreide audit aangeboden.

Na het advies kunnen de bureaus meehelpen om de maatregelen te realiseren.

Waarin onderscheiden we ons?

  1. Onafhankelijk (geen bijverdiensten als we een bepaald product adviseren)

  2. Deskundig (we zijn in staat om de energievraag en de besparingen gedetailleerd in beeld te brengen)

  3. Integrale aanpak die resulteert een goed onderbouwd pakket maatregelen die resulteren in concrete besparingen.

  4. Wij werken samen mensen uit uw bedrijf en met de installatiebedrijven om voor u de best denkbare optie te realiseren.

Omdat wij onafhankelijk zijn kunnen we datgene adviseren dat op dit moment in de markt beschikbaar is en zijn we niet gebonden aan bepaalde installaties of apparaten en ook niet aan installatiebedrijven. Wij zijn er van overtuigd dat een goed advies als basis dient om samen met de installateur en in goed overleg met mensen binnen uw bedrijf te komen tot goed werkende installaties. Wij zoeken de oplossing die het beste bij uw bedrijf past.

Interesse? Bezoek de site: www.bedrijfsenergieaudits.nl

 

Energiebesparingsonderzoek bij Frisian Egg in Drachten

Eind 2017 heeft Frisian Egg in overleg met de omgevingsdienst Fumo en op verzoek van de gemeente ...

Lees meer

EED audits door Epro Consult

Inmiddels bestaat voor grotere bedrijven al enige tijd de verplichti...

Lees meer

informatieplicht energiebesparing

 

Waarom een informatieplicht?

Lees meer